Mijn hele leven heb ik gedanst

Ik ben Petra Dekker. Ruim 20 jaar heb ik als professionele danseres gewerkt. Ik heb internationaal gedanst in opera's, musicals en theatervoorstellingen. Ik heb meegewerkt aan televisieproducties en shows van bekende artiesten.

Als danser weet ik hoe belangrijk het is om goed voor het lichaam te zorgen. Ons lichaam is namelijk hèt instrument waar we dagelijks mee werken. En dat lichaam heeft niet alleen juiste voeding en voldoende beweging nodig, maar ook rust. Dit geldt voor iedereen.

Ik werd moeder...

Met drie kinderen werd reizen en dansen op hoog niveau een lastige onderneming. Ik begon lessen te geven in aerobics, fitness en rug gymnastiek. Doordat ik veel tijd thuis doorbracht ging mijn focus meer naar binnen en kwam yoga op mijn pad. Het was een prachtige opvolger voor mijn danscarrière.

Inmiddels ben ik nationaal en internationaal geschoold en heb vele trainingen gevolgd bij internationale gerenommeerde yoga teachers. Al meer dan 20 jaar geef ik nu les in binnen- en buitenland en ben ik als docent verbonden aan diverse yoga opleidingen.

Yoga en alternatieve geneeskunde

Door mijn kinderen, die natuurlijk ook hun kinderziektes kregen, kwam mijn hobby als kruidenkundige en masseur weer tot leven. Een blessure aan mijn eigen knie, die ik niet opgelost kreeg in het reguliere circuit zorgde ervoor dat ik eindelijk de stap nam om de opleiding te volgen tot Heilpraktiker (natuurgeneeskunde) in Duitsland, waar ik op dat moment woonde.

Toen kreeg ik een nekhernia

Ineens was bewegen niet meer iets vanzelfsprekends. Ondanks alles wat ik had geleerd als danseres, Heilpraktiker en yoga instructeur kon ik het probleem zelf niet oplossen. Wederom ging ik op zoek naar aanvullende oplossingen en ontdekte BSR: Body Stress Release.

Na een aantal behandelingen voelde ik hoe mijn lichaam weer sterker werd. Mijn interesse was gewekt. Temeer omdat ik zag hoe krachtig de combinatie van BSR met yoga was voor mijn herstel. Als dit voor mij zo goed werkte, dan zou dat zeker anderen ook heel goed kunnen helpen.

Ik besloot om de opleiding tot BSR practitioner te gaan volgen en ben sinds maart 2020 naast yoga docent en teacher ook BSR practitioner.

Help jouw lichaam ont-stressen en in balans te komen!